26.01.10

hejhej!
idag har jag haft värsta städdagen!
började med att jag steg upp, satte på vattenkokarn och gjorde varsin kopp kaffe åt oss.
efter kaffet va det bara att sätta igång! diskbänken var full i disk så det var de första jag fick göra. där efter dammtorka, hänga ut alla mattor och sängkläder, tömma soporna, dammsuga, skura och till sist lägga mattorna på plats. bytt sängkläder har jag inte gjort, så de momentet ska vi ta tag i när vi kommer hem :)
sambon som inte tycker att städning är de roligare som finns har sån tur att jag helst vill göra allt själv, så jag vet med säkerhet att allt är ordentligt gjort, men lite småsaker fick han ändå ta å hjälpa till med :)

igår var vi och kollade på hundvalpar på några djuraffärer, vissa är ju bara föör söta!
det fanns ju dom som såg lite skabbigare ut i pälsen än andra, så jag var ju bara tvungen å fråga han i kassan om dom fått alla vaccinationssprutor mm, jag fick varken ett ja eller nej, men han försäkrade mig om att dom var friska, jag vet inte riktigt vad jag ska tro, jag vill ju ha papper på att hunden mår bra, man vill ju inte ha en hund som springer omkring och sprider smittor. (vågade knappt röra dom)
och ska man börja vaccinera dom efter köpet blir det väl rätt dyrt?!
därför bara måste jag vända mig till någon som vet, till dig mamma! vad ska man speciellt tänka på/fråga om innan man köper hund? hur ofta ska dom ha tex vaccinationssprutor, och hur många? :O jag känner mig helt vilsen på den biten, så jag vill jätte gärna att du informerar mig om det via mail eller nått. :)
och idag har vi vart på besök hos sambons bror och hans fru å barn, dom har nämligen valpar som just börjat öppna ögonen. (eller så var det bara att dom sov) :) jätte söta i vilket fall som helst!

har föresten läst ut boken skadad för några dagar sedan. har aldrig vart nån bokmal men denna tog typ 4 kvällar att läsa igenom. den var verkligen jätte bra, när man fick veta hennes "mörka hemligheter" kände man sig väldigt tagen och illamående. i slutet när jag läste brevet hon hade skrivit till sin fosterförälder kunde jag inte hålla tillbaka tårarna! en glädje spred sig i kroppen så jag fick rysningar.

nu sitter jag och kollar på konstsim, som är mer konstigt än fint! vissa är utklädda till hockeyspelare och andra till michael jackson...Hmm

ok, nu har jag skrivit på tok för mkt! snart orkar ni väl inte läsa mer. tycker själv det är jobbigt att läsa inlägg som är för långa. förlåt :)

ok, de va allt :)
xoxo<3

Kommentarer
Postat av: mum

för det första, man köper inte en hund fr en affär!!!

resten tar vi via mail...

Puss

2010-01-26 @ 21:19:05
Postat av: Anonym

Kolla upp ngt center för herrelösa hundar? Där brukar dom vara vet.kollade, avmaskade, vaccinerade osv om stället är seriöst. + att man gör en tjänst för dem som räddar dessa stackars hundar från gatorna...

2010-01-26 @ 22:27:03
Postat av: Kritisk

Det gäller att vara kritisk! "Hjälporganisationer" kan vara en oseriös affärsverksamhet där miljoner omsätts. Sjuka hundar stämplas som friska i passen av köpta veterinärer.

Många herrelösa hundar bär på sjukdomen Leishmania, som är en smittsam sjudkom som börjar med klåda, avmagring och feber innan sjukdomen tar död på organen.

I länder där det finns smittbärare i form av sandmyggor kan sjukdomen överföras mellan hund och människa. så se upp!

2010-01-27 @ 17:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0